Állatbarát lakások

Miután megtaláltad a tökéletes lakást saját magad és szőrös kis barátod számára van néhány tippünk, amivel stresszmentes otthonná alakíthatod. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy egy kert is tartozik a lakásához, ahol jobb esetben tarthatja a kutyáját. Vannak, akiknek egy kis lakásban kell megoldaniuk négylábú barátjuk elhelyezését.

1. Amikor hazavisszük kedvencünket, eleinte azt sem tudjuk hova tegyük, mit kezdjünk vele, de ne várjuk meg amíg a káosz állandósul, alakítsunk ki kutyánk számára megfelelő helyet.

PHOTO: PINTEREST
PHOTO: PINTEREST

2. Ha nem szeretnéd, hogy egy fárasztó nap után hazatérve a párod alteregója fogadjon a kanapén, akkor legjobb lesz, hogyha kialakítasz kis kedvencednek egy pihenő sarkot, amely nemcsak egy ledobott kutya párnából áll, hanem jól megtervezve, akár esztétikus darabja is lehet a szobaberendezésnek.

PHOTO: OUR FAMILY WORLD
PHOTO: WAYFAIR
PHOTO: PINTEREST

3. Ettől függetlenül ahhoz, hogy megúszd a bútoraidban történő károsodást, fedd le műszőrmékkel, vagy takarókkal boríthatod az adott kanapét, amelyet szőrhullás, illetve kisebb balesetek alkalmával egy mozdulattal le tudsz szedni és ki tudsz tisztítani, védve ezzel az alatta lévő szöveteket.

PHOTO: DECOR GOLD DESIGNS
PHOTO: PINTEREST

4. Kinevezheted akár a lépcső alatti zugot a kutya “lakásának”, ami egyébként kihasználatlanul, csak a rumli gyűjtésére szolgálna.   

PHOTO: HOUZZ

5. A kutyák ugyanúgy képesek szorongani, mint az ember. Ennek kiküszöbölésére a napi rutin állandóságát javasolják az állatorvosok. Minél jobban képesek megérteni a kialakult rutint, vagy menetrendet, annál jobban érzik magukat a környezetükben. Vagyis rutinszerűen boldogulnak, nagyrészt azért, mert nem kell aggódniuk, hogy mi következik, vagy nem következik be. Éppen ezért, ha az ápolásához szükséges holmikat rendszerezve tudod tárolni, a mozdulataid egymásutániságából olyan információkhoz jut, amelyek segítik a napi rutinban való eligazodásban. Ehhez olyan tárolókat ajánlunk, melyekkel te is könnyedén tarthatsz rendet és tisztaságot lakásodban.

PHOTO: @TWOTREASURESDECOR
PHOTO: PINTEREST

6. Nem csúfítja el a kialakított lakberendezési összképet egy elől hagyott kutyatápos zsák, vagy etető, illetve itató edény, ha ilyen okos tárolókat tudsz beszerezni.

PHOTO: PINTEREST
PHOTO: PINTEREST
PHOTO: PINTEREST

7. Egy ilyen kutyazsilippel megkönnyítheted kutyád igényeinek elvégzését, melynek visszatartása szintén szorongáshoz vezet.

PHOTO: SOUTHERN LIVING
PHOTO: PETWALK
PHOTO: PINTEREST

8. Ha azok közé a szerencsések közé tartozol, akiknek van egy pici udvaruk, ahol a kutya szabadon rohangálhat, mégis szereted beengedni kedvencedet, akkor érdemes egy olyan kutya zuhanyt kialakítani, ahol lecsutakolhatod egy sáros ásás után a kis rosszalkodót, így segítségével tisztán tartani környezetedet.

PHOTO: INTERIORS FOR FAMILIES
PHOTO: SURROUND ARCHITECTURE

9. A térelválasztó ajtó tolható, vagy nyitható változatban olyankor segíthet neked, amikor a jószágodat valamilyen oknál fogva a lakás egy bizonyos részéről ki szeretnéd zárni. (Összetörött valami és, hogy ne vágja szét a tappancsát kell egy biztonságos helyiség, ahol biztonságban tudhatod, amíg te összetakarítod.)

PHOTO: PINTEREST
PHOTO: DORNOB

10. Így is ki lehet használni egy ilyen pici rést a kutya ápolószereinek elrejtésére.

PHOTO: PINTEREST

Ha még lakásvásárlás előtt állsz, vagy még nem alakítottad ki a belső tereket, érdemes lakberendezőt hívni, aki megtervezi neked ezekkel a kis apróságokkal együtt új otthonodat, hogy ne utólagos barkácsolással kelljen kialakítani az ehhez hasonló praktikus tároló rendszereket.

PHOTO: PINTEREST


Egy kis üzlethelyiség nagy átalakulása

Debrecen szívében, a Belvárosi udvarházban egy hányatott sorsú, gazdátlan üzlethelyiség, attól a perctől kezdve, hogy évekkel ezelőtt bezárt, állaga napról...
Read More

Állatbarát lakások

Miután megtaláltad a tökéletes lakást saját magad és szőrös kis barátod számára van néhány tippünk, amivel stresszmentes otthonná alakíthatod. Nem...
Read More

Kim Kardashian & Kanye West közös otthona

Avagy 'minimalista kaliforniai kolostor' Ha már a minmalizmusról esett szó az előző cikkben, gondoltam hozok Nektek egy kis érdekességet... Kim...
Read More

Lakberendezési stílusok 2. rész / A MINIMÁL enteriőr

Bár úgy gondolnánk napjainkban kialakult stílusról van szó. Gyökerei az 1910-es évig nyúlnak vissza, ekkor indult az építészetben és a...
Read More

Szőnyegválasztási tippek – avagy hogyan vásároljunk tökéletes szőnyeget?

A terek legmeghatározóbb textiljei a szőnyegek és a függönyök. Most a szőnyegekről szeretnék egykicsit beszélni, és adni pár tippet a...
Read More

Lakberendezési stílusok 1. rész / A GLAMOUR enteriőr

A 'Glamour' jelentése: varázslatos, báj, szépség. Ha ilyen lakásról álmodsz, akkor most elárulom neked mit kel tenned, hogy lakásodban úgy...
Read More

Hogyan válasszunk lakberendezőt?

Életünk során sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy szakember segítségét kérjük. Miért ne tennénk ezt az egyik legfontosabb dolog -a házunk...
Read More

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük